speciaal voor ouders

Sterke kinderen ontwikkelen
is gemakkelijker dan
beschadigde volwassenen repareren
(Frederick Douglas)

Heb je wel eens het gevoel dat je niet meer weet hoe je met je kind of de situatie waarin je zit aan moet? Ben je bezorgd over de toekomst van je kind of gezin? Maak je je zorgen of je goede bedoelingen ten aanzien van je kind wel de uitwerking hebben die je je kind toewenst? Veel ouders zitten wel eens met de handen in het haar…. Leven Groeien Bloeien helpt daarbij!

Problemen

Problemen bij het opvoeden komen dikwijls niet door een gebrek aan liefde, de intentie is meestal goed. Waar het regelmatig spaak loopt, is het niet begrijpen, verkeerd interpreteren of het niet herkennen van signalen die je kind laat zien. Wanneer dit vaker voorkomt, kan het gebeuren dat je gezin in een negatieve spiraal terecht komt. Dit kan anders.

Leven Groeien Bloeien

Je bent niet de enige die dit ervaart. Het is heel normaal om af en toe een machteloos gevoel te ervaren, toch hoeft het zo niet te gaan. Gelukkig kan je gezin een plek worden waar elk gezinslid zich op zijn of haar gemak voelt en waar een gevoel van ‘thuiskomen’ heerst. Een liefdevolle plek waar je kind kan leven, groeien en bloeien. Een omgeving waar warmte, respect en saamhorigheid de boventoon voert.

Geholpen

Kinderen gaan razendsnel door hun ontwikkelingsfases heen, vandaar dat snelle actie vooral bij kinderen van groot belang kan zijn. Hoe eerder ze worden geholpen, hoe beter. Integratieve kindertherapie is vraag gestuurd, jouw vraag is het uitgangspunt. Je kind wordt geholpen en begeleid om dat waar hij/zij zo’n last van heeft op te lossen en te integreren in het bestaan. Integratieve kindertherapie kijkt naar het complete kind, alles wordt meegenomen. Gedrag, gevoelens, gedachten, beelden, lichamelijke klachten, oorzaken, sociale bijkomende problemen. Jij, als ouder krijgt begeleiding en tips om te leren omgaan met het probleem, de klacht of de situatie.

Neem gerust contact op om meer informatie op te vragen!

Bij de Integratief kindertherapeut worden kinderen van 4 tot 12 jaar en het gezin geholpen om weer op een positieve manier verder te kunnen.